Home | About Tollo Linear | Job Openings

Job Openings

Any vacant jobs will be posted here. If you have any question about working at Tollo Linear, please contact our Human Resources Manager. The contact information can be found on the Contact List page. For jobs and career at other Thomson facilities, please visit ThomsonLinear.com.
Go to ThomsonLinear.com >

 

Vacant Jobs

Inköpare/Planerare
Du kommer att ingå i en grupp om fem och rapportera till inköpschefen. Tjänsten omfattar såväl det operativa planeringsarbetet för materialflöden och produktion och planering av produktion med syfte att säkerställa att inköpsavdelningen bidrar till god kvalitet, hög leveranssäkerhet och kostnadsreduceringar för Tollo genom att:
• Lägga inköpsorder och säkerställa att dessa kommer hem i tid.
• Efter materialflöden och kundorder säkerställa rätt kvantitet och planera för produktionsdag.
• Optimera lager och korta ledtider.
• Stödja utvecklingsprojekt med nya detaljer och leverantörer.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Du har en utbildning inom t ex industriell ekonomi eller logistik och inköp eller motsvarande likvärdig utbildning och erfarenhet.
Du har erfarenhet av produktionsplanering och kan optimera efter gällande förutsättningar.
Rollen kräver att Du är tydligt affärsorienterad med en god analytisk förmåga. Du har en god känsla för vad som måste prioriteras och har ett starkt driv. Du kommunicerar på ett direkt och enkelt sätt såväl internt som externt. Då vårt koncernspråk är engelska är det ett absolut krav att du behärskar det engelska språket obehindrat i både tal och skrift. Övriga kvalifikationer som krävs är mycket goda kunskaper inom Officepaketet (framförallt Excel) och affärssystem i allmänhet. Erfarenhet av att arbeta i en amerikansk organisation, eller med affärssystem Oracle ser vi som meriterande, dock inga krav. Slutligen ser vi med fördel att du tycker om att jobba med förbättringsprocesser då Lean Manufacturing är en integrerad del i vår vardag.

Placeringsort och anställningsform
Tjänsten är på 100 % med placering i Kristianstad.

Frågor
För frågor om tjänsten, kontakta Inköpschef, Niklas Möller Tfn 0709-49 19 47
Facklig kontaktperson från Unionen är Kicki Olsson, Tfn 044- 24 67 42.

Ansökan
Välkommen med din ansökan (CV samt personligt brev) via mail till job.tollo@thomsonlinear.com
Ange Inköpare/Planerare i ämnesraden.
Vi vill ha din ansökan senast 2018-07-15.

----

Applikationsingenjör
Du kommer arbeta i vår grupp av applikationsingenjörer på Konstruktion/CS. De har många kontaktytor såväl internt som externt. Du kommer att arbeta nära säljorganisationen, konstruktion, kunder och leverantörer. I arbetet ingår kundmöten med distributörer samt med inbyggare (OEM kunder). Tjänsten innebär att du kommer att utveckla en djup teknisk kunskap om företagets produkter och verka som ett tekniskt stöd inom Thomson. Som applikationsingenjör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att assistera kunder och våra säljare att välja rätt produkt från vår breda produktflora. Om ingen standardprodukt passar hjälper du till med att hitta en kundanpassad lösning baserad på kundens önskemål.
Du är teknisk support genom att göra beräkningar, ta fram systemlösningar, CAD moduler och andra underlag som krävs vid offertarbete samt medverka i kundmöte vid behov.

Din bakgrund
• Maskiningenjör eller motsvarande är ett krav gärna med inriktning mekanik, hydraulik eller mekatronik med inriktning på mekanisk konstruktion, maskinelement, mekanik, hållfasthetslära, tekniska beräkningar, materiallära med goda Cad kunskaper, gärna i Creo.
• Yrkeserfarenhet från design och konstruktion av hydrauliska och mekaniska system inom industrin är starkt meriterande.
• För tjänsten är det ett krav att du hanterar både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.
• Erfarenhet/kunskap om industriautomation och styrsystem är starkt meriterande

Som person är du problemlösare, nytänkande, självständig, strukturerad, målfokuserad och har en vilja att förbättra och förenkla processer inom alla områden. Du trivs med att samarbeta med olika funktioner i företaget och direkt med kund.

Vem söker vi?
Vi söker dig med ingenjörsutbildning, högskoleingenjör gärna med maskininriktning. Har du elektronisk kunskap är det meriterande. Du bör även ha kunskaper i något CAD program. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är en förutsättning i tjänsten. Kunskaper i tyska är meriterande. Som person håller du hög servicenivå och är säljinriktad. Du är problemlösare och kommunikativ. Du har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att uppnå resultat.

Vad erbjuder vi?
• Att bli en del av ett mycket framgångsrikt team med god kamratskap
• Att tillhöra ett företag med hög tillväxt och stark framtidstro
• Ett varierande och utmanande arbete

Ansökan
Du söker tjänsten genom att skicka in ditt CV och ansökan - senast den 15 juni via mail till: job@thomsonlinear.com
Märk din ansökan ”Applikationsingenjör”
För ansökan gäller att vi hanterar dina personuppgifter i rekryteringsprocessen enligt gällande regelverk för GDPR och enbart för detta syfte och aktuell tjänst.
Eventuella frågor besvaras av Peter Gnebner på tfn 044-246733. Facklig kontakt Kicki Olsson, Unionen 044-246742.

----

Service och labtekniker till Tollo Linear, Kristianstad
Till Tollo Linear söker vi en service och labtekniker som huvudsakligen kommer att testa, utveckla, konstruera testmiljöer och analysera funktion hos mekaniska och elektriska system. På Tollo Linear AB jobbar man ofta i internationella utvecklingsprojekt tillsammans med kollegor från andra enheter i Sverige, USA, Kina och Mexiko. Anställningen är en tillsvidareanställning med placering i Kristianstad. Resor till kunder samt andra sajter runtom i världen förekommer i mindre omfattning. Då Tollo ingår i Thomson koncernen innebär arbetet ett samarbete med våra kollegor och kunder globalt varför engelska i tal och skrift är ett krav.

Som service och labtekniker arbetar du nära våra kunder och de mycket specialiserade produkter vi tillverkar. Du är en viktig länk mellan produktion, konstruktion, kvalitet och kunder. Du har tidigare vana av att felsöka och hitta lösningar på maskiner och produktionsutrustning.
Kanske du varit resande servicetekniker och kan se nyttan med att ha tillgång till en labmiljö och en permanent produktionsenhet för ditt fortsatta arbete. Du har goda kunskaper i mekanik, olika testmiljöer och kan felsöka på befintliga produkter både i labmiljö och ute hos kund, liksom förstå och kunna rekommendera lösningar för mätning och test av befintliga produkter, nyutveckling och prototyper.

Arbetsuppgifter
• Huvudsakligen att testa och felsöka på mekaniska och elektriska system i nya och befintliga produkter samt supporta vår egen testutrustning i lab och produktion.
• Du bör ha intresse och förståelse för programmering och parameterstyrning av drivers till elmotorer och bus-system samt testriggar.
• Arbetet består av både längre projekt tester samt för dagen akut felsökning eller analys av rätt testmetod.
• Produkterna är både helt nya utvecklingsprojekt, vanliga kundorder samt felsökning vid garanti och reklamationer. Tester och felsökning kan ta från minuter till veckor.
• Du kommer vara behjälplig i kostnadsreducerande projekt till inköp samt till konstruktion i förbättringsarbeten.
• Teknisk support till övriga avdelningar och kunder till företaget.

För att lyckas med ovanstående krävs att du:
• Har ett genuint intresse av mekanik, el och styr och regler och flerårig erfarenhet av felsökning och tester.
• Gymnasieingenjör med påbyggnad eller högskoleingenjör alternativt har motsvarande erfarenhet med dokumenterad referens.
• Har goda kunskaper och färdigheter inom mekanik, el och testutrustning och är van att felsöka och dokumentera hur och vad du kommit fram till.
• Har ett öga för att avgöra vad som möjligt eller inte. I projekt finns inte alltid en beprövad metod utan du skall hitta en lösning för att återskapa kundens krav på anpassad funktionalitet.
• Du är en positiv och kreativ kollega och kan arbeta både självständigt eller i ett team med andra tekniker och konstruktörer.

Vi tror att du värdesätter möjligheten att möta utmaningar, utvecklas och ställas inför nya problemlösningar. Vidare trivs du med att söka nya metoder, klura och fundera ut nya men hållbara lösningar. Dina resultat att koppla beprövad teknik till nytt skapar rätt lösningar och korrekt dokumenterat skapas nya processer för framtida behov.

Personliga egenskaper
• Är systematisk, välorganiserad men också flexibel. Självklart är du van vid att hålla deadlines och har en förmåga att hålla högt tempo med flera saker på gång samtidigt.
• Noga överväger dina beslut och ser till att de är underbyggda med fakta.
• Är självständig och kan agera oberoende av andras uppbackning och stöd.
• Är prestationsorienterad och strävar efter att bli bättre och bättre, att nå nya mål och motiveras av att vinna.

Om företaget
Tollo Linear ingår i Fortive koncernen med ca 25.000 medarbetare runt om i världen. Tollo Linear finns på Öllsjö industriområde utanför Kristianstad och har idag ca 130 anställda. Tollo Linear utvecklar, tillverkar och säljer linjärenheter och ställdon bl. a under varumärket Thomson. Kunder finns inom fordons- och förpackningsindustrin samt tillverkare av jordbruks- och entreprenadmaskiner. Företag som tillverkar rehabiliterings- och handikapputrustning finns också representerade bland de viktigare kunderna. Tollo Linear AB omsätter idag drygt 350 miljoner SEK och ser en positiv framtida expansion.

Tänkbar start: snarast enligt överenskommelse men senast sommaren 2018
Sista ansökningsdatum: 2018-06-22

Din ansökan
Ansök via mail till: jobb@thomsonlinear.com
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Gnebner på 044-246733. Urval sker löpande och vi tar därför tacksam emot din ansökan snarast möjligt. För mer information om företaget se www.tollo.com och www.thomsonlinear.com.
----


Produktspecialist Linjära Ställdon

Tollo Linear finns på Öllsjö industriområde utanför Kristianstad och har idag ca 130 anställda. Tollo Linear utvecklar, tillverkar och säljer linjärenheter och linjära ställdon. Linjärenheter används bland annat för att automatisera hanteringen av material inom olika branscher. Viktiga kunder är bil- och förpackningsindustrin över hela världen. Linjära ställdon används varhelst en elektromekanisk cylinder kan göra nytta, t ex där man ersätter en pneumatisk eller hydraulisk kolv eller där man vill skapa en säker arbetsmiljö. Viktiga kunder är tillverkare av jordbruksmaskiner, entreprenadmaskiner samt tillverkare av handikapp och rehabiliteringsutrustning. Tollo Linear AB omsätter idag drygt 350 miljoner SEK och ser en positiv framtida expansion.

Rollens syfte, innehåll och förväntat resultat
Produktspecialisten är ansvarig för att supporta det globala affärsområdet för att åstadkomma tillväxt utifrån våra mål, både med existerande och nya produkter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Du ansvarar för underhållet av våra Linjära ställdon avseende bl a kvalitet och underhåll, och är djupt engagerad i produktlivscykel.
• Du medverkar i framtagandet av nya produkter samt lansering av dem.
• Du har nära samarbete med nyckelkunder, både inbyggare och distributörer. Men även samarbete med leverantörer för att finna lösningar.
• Du ansvarar för framtagandet av produkt och applikationsinformation för utbildning externt/internt.
• Du håller i egna utbildningar internt/externt.
• Du arbetar nära applikations- och säljingenjörerna samt deltar i sambesök vid behov.
• En del resor kan förekomma.
• Du rapporterar direkt till den globala produktchefen

Kvalifikationer och egenskaper
Du har arbetat med teknik och marknad tidigare, du kan ha en bakgrund som ingenjör. Tidigare erfarenhet av försäljning och marknadsföring är ett önskemål. Vi arbetar internationellt och du måste behärska engelska i tal och skrift obehindrat, tyska är ett plus. Du har ett strukturerat arbetssätt och gillar högt tempo med olika problem att ta ställning till.
Som person är du:
• Tekniskt intresserad
• Service minded
• Gillar att göra affärer
• Strukturerad och noggrann
• Förtroendeingivande
• Resultatorienterad
• Ser helheten och kan tänka strategiskt
• Är tydlig och kan presentera produkter och lösningar på ett bra sätt
• Lyhörd

Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidareanställning

Lön
Marknadsanpassad lön enligt avtal

Kontaktpersoner
Global Product Line Director, Håkan Persson tfn: 044 – 24 67 21
HR Manager Ann Svederborn, 044-24 67 01
Facklig representant Unionen Kicki Olsson, 044-24 67 42

Ansökan
Endast ansökan via e-post med personligt brev och CV kommer att besvaras.
Vi hanterar ansökningar löpande men sista ansökningsdag är 2018-04-06.
Ange referensnummer: Produktspecialist
Vi tar emot ansökan via e-post: ann.svederborn@thomsonlinear.com.
Ansökningar kommer att behandlas fortlöpande.

Arbetsgivare
Tollo Linear AB
Box 9053
29109 Kristianstad

Besöksadress:
Tollo Linear AB
Estrids väg 10
29109 Kristianstad
 

Home     Top

 

Tollo Linear AB © 2011. All rights reserved